Másik munkakört ajánlottak...

2011/08/26. - írta: Álomállás

Kerülhetünk olyan dilemmába, hogy cégen belül más munkakört ajánlanak. Maradjunk vagy váltsunk? Különösen nehéz a kérdés, ha több lehetőség is felmerül. Hasonló mérlegelés merülhet fel, amikor külső ajánlat érkezik vagy mi magunk keresgélünk, de koncentráljunk most a belső álláslehetőségre. 

Free Stock Photo: Close-up of three credit cards.

Több dolog miatt is gondolhattak ránk: kiemelkedő teljesítmény miatt előléptetés, vezetői pozíció, valamilyen különleges képességünk vagy tapasztalatunk, hosszabb távon terveznek velünk és ehhez szükséges következő lépcsőfok merül fel. De sajnos az is állhat a háttérben, hogy jelenlegi munkakörünk megszűnik vagy elégedetlenek velünk, ezért fontos a körülmények tisztázása. Ezt érdemes felderíteni, akár direkt kérdéssel is vezetőink felé. Ha nem megy, próbáljunk puhatolózni az új munkakörök után, hogy "kreáltak" nekünk egy pozíciót vagy valóban érdekes, vonzó lehetőségről van szó.

Ha pozitív fejleményként alakult így, természetesen érdemes mérlegelni az összes, számunkra lényeges szempontot: csapat, vezető, feladatok, lehetőségek, kihívások, stb. Alkalom lehet ez néhány, számunkra fontos kérés megfogalmazására is, akár fizetésemelést is kérhetünk, de vigyázzunk! Ne essünk át a ló túloldalára, ne akarjuk túlnyerni magunkat. Mérjük fel annak a lehetőségét is, hogy amennyiben nem válunk be az új pozícióban, visszakerülhetünk-e régi munkakörünkbe?

Ha negatív háttér merül fel, bizakodásra adhat okot, hogy terveznek velem, ezért ajánlanak más munkakört. Lehet, hogy azzal járunk jobban, ha elküldenek a cégtől. Maradásra bírhat az ismerős légkör, a kockázatok mérséklése vagy ha éppen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk.

Nehéz ilyenkor nemet mondani, mégis lehet, de fontos indokolnunk is döntésünket. Remek alkalom lehet, hogy egyúttal megosszuk vezetőnkkel karrierelképzeléseinket, illetve visszajelzést kérjünk tőle fejlődésünkről, mennyire tartja ő elérhetőnek az általunk kívánt pozíciót. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr73178210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása