És mikor tudna kezdeni?

2011/07/07. - írta: Álomállás

Azonnal. - jön a zsigeri válasz. Hiszen a legtöbb keresés sürgős, már másnap kell a kolléga, nem lehet adott területen kiesés, nekem is sürgősen kell a munka. A hirtelen válaszadás előtt mérlegeljünk néhány dolgot:

Free Stock Photo: Windows start button on a computer screen.

  • maga a kiválasztás is elhúzódhat jó ideig, szabadságra megy a vezető, új szempontok merülnek fel
  • ha tervezünk belátható időn belül hosszabb távollétet, érdemes előre jelezni. A próbaidő alatt sem tilos, bár nem szokás szabadságra menni, ha korai szakaszban jelezzük, jó eséllyel elengednek.
  • ha próbaidőn vagyunk egy másik cégnél, fontos dátum lehet, mikor telik le, hiszen azonnali felmondást tesz lehetővé
  • ha dolgozunk, egyértelműen kalkuláljunk a felmondási idővel, hosszabb munkaviszony esetén ez hosszabb is lehet, mint egy hónap
  • ha dolgozunk, mindenképp számítsunk 1-2 hetet, hogy rendben átadhassuk teendőinket. Ez szimpatikus leendő munkaadónk számára, hiszen lelkiismeretesek vagyunk, másrészt előző munkahelyünktől is szükségünk lehet később referenciára, stb. Ahogy korábban is írtam, törekedjünk a normális távozásra.
  • ha nem dolgozunk, alaposan gondoljuk végig, szükséges-e még a munkába állás előtt valamit elintéznünk. Ilyen célra 1-1,5 hét teljesen elfogadható.
  • két munkahely között némi pihenőidőt beiktathatunk, könnyebb lesz így fejben is átállni

Természetesen a fentiek változhatnak adott helyzet függvényében, de érdemes átgondolni őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr323039484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása