Személyiségteszt - hogyan töltsem ki?

2011/05/04. - írta: Álomállás

Egyre több helyen alkalmaznak különböző típusú személyiségteszteket. Sajnos a tesztek egy része feszegeti vagy túllépi a munkára való alkalmasság megállapításának határait, és olyan tulajdonságokat, személyiségjegyeket tesztel, melyek a magánéletünkhöz tartoznak. Javaslom, hogy érdemes átolvasni az adatkezelési nyilatkozatot (ha van), mert abban le kell írni, kik és milyen céllal láthatják az eredményeket. Ha esetleg külön nem térnek ki a tájékoztatásban, kérdezzünk rá, kaphatunk-e valamilyen formában az eredményből, a visszajelzés hogyan érkezik, mivel ebből mi magunk is tanulhatunk.

Free Stock Photo: Various girls and women.

Hogyan tölthetjük ki, hogy jó eredményt érjünk el? Először is, a tesztek többsége valamilyen "hazugságvizsgálatot" végez, például többször rákérdez ugyanarra a dologra, így ellenőrzi, mennyire akarjuk "becsapni". Másrészt, nem érdemes csalni, hamis képet festeni magunkról. Ha őszintén kitöltjük, valós képet kaphatunk magunkról, valós elemzést kap leendő munkaadónk, ezáltal jobb döntés születhet.

Próbáljuk meg a legjobb körülményeket megteremteni magunk számára a teszt kitöltéséhez! A nyugalmas környezet, a kellő idő biztosítása, a saját megismerésünkre irányuló vágy mind-mind hozzásegíthet ehhez. Tekintsük a tesztet fejlődésünket segítő eszköznek. Ha pedig visszajelzést kapunk, és sok negatívumot látunk, ne csüggedjünk. Ha valami nagyon szöget üt a fejünkbe, kérdezzünk rá azoktól, akik jól ismernek minket, ők hogyan látják a problémát, ez valóban fejlesztendő terület és ha igen, mit javasolnak, miben változzunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr782872993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penelope garcia 2011.05.24. 16:45:30

Kicsit pontosítanám.
A több kérdés ugyanarra a témára nem hazugságvizsgálat, hanem a statisztikai eljárás miatt szükséges. Statisztikát csak több adatból lehet csinálni, tehát megkérdezik többször és többféleképpen, hogy mennyire szoktál társaságba járni, barátkozni, szórakozni, mert ezen válaszok ÁTLAGÁBÓL következtetnek az adott tulajdonság (jelen esetben például a barátságosság) mértékére.
A személyiségtesztek valóban végeznek "hazugságvizsgálatot" is, csak másképpen. :)
süti beállítások módosítása