Miért fontos, hogy jó munkahelyet találjunk?

2011/04/18. - írta: Álomállás

Úgy érzem, manapság egyre fontosabb, hogy "stabil" munkahelyet találjunk. Stabil, mert nem hagy minket kibillenteni, egyfajta támaszt nyújt, biztonságot, jó kapcsolatokat ad. A közösség megtartó ereje egy munkahelyen is csodákra lehet képes. A stabilitást azért érzem különösen fontosnak, mivel a munka-magánélet egyensúlyban sokszor az egyik rész hat a másikra. Előfordult már, hogy valaki munkahelyet akart váltani - és közben a kapcsolatát is fel akarta adni. Nem szabad egyszerre változtatni az élet különböző területein, a sokkterápia csak a szélsőséges esetek (pl. drogos betegek kezelése) esetén javasolt módszer, amikor már semmi más nem segít.

Free Stock Photo: Business man in a blue suit extending his hand for a handshake.

Félreértés ne legyen: egy munkahelyre nem feltétlen barátkozni megyünk, de óhatatlan, hogy problémáinkat, otthoni gondjainkat is visszük magunkkal. Van, aki ezt könnyedén kezeli, és kabátként teszi le, majd veszi vissza. A többség azonban nem tudja, nem akarja érzéseit palástolni, így óhatatlan, hogy ezekről beszél vagy utalásokat tesz. És igen, a jó munkahelyi környezet pont egy-egy rossz pillanatban tud segíteni. Ennek ellenére, vigyázzunk! Hosszútávon nem szül jót, ha párkapcsolati, egészségügyi vagy egyéb érzékeny témáinkat kollégáinknak teregetjük ki, ez később akár egy előléptetésünket is megakadályozhatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr222829234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása