Mindig legyen nálad: térkép

2012/03/21. - írta: Álomállás

Sokáig automatikusnak gondoltam, hogy bárki, aki interjúra készül, pontosan felírja a részleteket, megjegyzi, hova kell mennie, stb. Nem tűnik nagy dolognak és interjúztatóként sem vonnék le ennek hiányából magvas következtetéseket. Előfordul, hogy akkor hívnak épp megbeszélésre vagy interjúra, ahol épp nincs nálam papír, toll. Sőt, még vissza sem fognak vagy tudnak hívni... mit lehet tenni?

Először is, meg lehet kérni a hívót, küldje el emailben, írásban, amit megbeszéltünk, mert nem tudjuk lejegyzetelni. Ha ez sem működik, akkor a mobilunkban, akár egy smsben rögzítsük a legfontosabb részleteket (pl. dátum, hova, kihez). Megoldás lehet még, ha egyeztetünk egy visszahívást későbbre, csak a részletek megbeszélése végett.

Ha minden információnak birtokában vagyunk, akkor jöhet a térkép! Nézzük meg, hova megyünk. Ha tömegközlekedést választunk, számoljunk elég időt az átszállásra vagy például egy megálló megtalálására. Ha autóval érkezünk, akár már a telefonban rákérdezhetünk a parkolási lehetőségekre, mindenesetre számoljunk ezzel is, különösen nagyforgalmú helyeken ez több időt vehet igénybe. A lényeg, akár nyomtassuk is ki a térképet, ha gyalog kell megtenni az utolsó szakaszt, tudjuk, merre megyünk.

Miért is érzem ezt fontosnak? Az első benyomás sokat számít: pontosság, felkészültség, tájékozódás - ezekből mind lehet már az elején tapasztalatot szerezni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr494327154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2012.03.22. 20:40:50

Na, már azt hittem ez a blog is elhalálozott. Örülök neki, hogy mégsem :)
süti beállítások módosítása