Miért (ne) írjuk az önéletrajzba a munkahely váltás okát?

2011/07/27. - írta: Álomállás

Nemrég láttam egy rövid szavazást, ami arról szólt, hogy mit ne írjunk be az önéletrajzba. Magasan az első helyen vezetett a váltás oka. Ezzel többé-kevésbé egyetértek, bár tény, az interjúkon szinte biztosan szóbakerül, így érdemes készülni. Alapesetben az önéletrajz-sablonok sem tartalmazzák a váltást, hova is írhatnánk?

Free Stock Photo: Close-up of a pistol in a holster on the belt of a businessman.

Írhatjuk a kísérőlevélbe, írhatjuk az önéletrajzba is, értelemszerűen a két munkahely közé. És igen, egyes esetekben valóban beírhatjuk: ha például kifejezetten és egyértelműen külső körülmények vezettek a munkakör megszűnéséhez, pl. a cég drasztikus létszámcsökkentésre kényszerült. Írhatunk róla akkor is, ha világos és egyértelmű karriercélok mentén építkeztünk, pl. rövid időre elmentem külföldre pincérnek, hogy elegendő pénzt gyűjthessek bizonyos céljaim eléréséhez. Szerepelhetnek bizonyos magánéleti okok is, ha ebbe szeretnénk beavatni az interjúztatót.

Mit ne írjunk be semmiképp? Ha az adott váltás érzelmileg nagyon felkavart minket, ha viharos körülmények között történt, ha valaki vastagon hibás benne. Ilyenkor viszont mindenképp készüljünk a válasszal az interjúra, mit fogunk mondani, ha rákérdeznek. Igyekezzünk korrektek maradni a válasznál és nem hazugságba keveredni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr533098070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása