Tökéletes munkahely

2011/05/20. - írta: Álomállás

Mindenki kompromisszumokat köt. A főnök, a fizetés, a munkakörülmények, a kollégák vagy a karrierlehetőség – valamelyik biztosan lehetne jobb is. Az interjú során nemcsak az interjúzónak kell megismernie a jelöltet – nagyon fontos, hogy a jelöltnek is legyenek kérdései. Az előzetes tájékozódás után (mint már többször említettem: internet, ismerősök, stb.) még biztosan rengeteg kérdés kavarog a fejünkben, így hát kérdezzünk! Érdemes alaposan tájékozódni, hiszen ezután tudunk mérlegelni, mit kínál a cég, mit vár el tőlem, és ez a kettő egyensúlyban van-e.

Free Stock Photo: A young businessman in a suit holding a clipboard and pen.

A döntés során sok mindent mérlegelünk, hasznos lehet ilyenkor különböző listákat készíteni: mi az, ami számomra igazán fontos a jó munkahelyen? Mi az, ami nélkülözhetetlen? Mi az, amit semmiképpen sem szeretnék? Rengeteg faktor jöhet számításba az utazási időtől kezdve a fizetésen át a legapróbbnak tűnő dolgokig. Próbáljuk meg azonosítani a helyzeteket, ahol kellemetlenül éreztük magunkat; és azokat is, amikor nagyon kellemesen. Ezzel együtt, fókuszáljunk a leglényegesebb dolgokra, ne legyen többoldalas listánk az elvárásokról!

Fontos lehet egyfajta sorrendet is állítani, hiszen ritka a valóban testreszabott lehetőség: így könnyebb döntést hozni, ha esetleg valamelyik faktor számunkra kevésbé kedvező. Hagyjunk magunknak időt a gondolkodásra, a mérlegelésre, de ne is húzzuk sokáig a döntést. Ha ajánlatot kapunk, egy pár napot kérhetünk, aludhatunk rá egyet, megbeszélhetjük "karriertanácsadónkkal". A próbaidő számunkra is egy lehetőség, hogy valóban tesztelhessük, az ígért feltételek megfelelnek az elvárásainknak. Ha nem, még mindig megvan az azonnali távozás lehetősége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr812918023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása