Válófélben vagyok - mit mondjak az interjún?

2011/05/12. - írta: Álomállás

A kérdésre a rövid válasz: semmit. Jelenleg házas vagyok, pont. A munkáltatónak nincs köze magánéletünk ezen részéhez. Kifejezetten gyermekes nők esetében lehet ez veszélyforrás az interjúztató szerint, hiszen ki fog akkor vigyázni a gyerekekre, ha elválnak? 

Free Stock Photo: A pair of hands isolated on a white background.

Kicsit általánosabban, nem javaslom, hogy a családi állapot téma legyen, vagy akár az önéletrajzban feltüntetésre kerüljön. Hajadon, özvegy, nős vagy nőtlen - a munkakör szempontjából nem lényeges. Gyermekek száma - szintén ne legyen befolyásoló tényező. A családi pótlék, a gyermekek után járó szabadság vagy az iskolakezdési támogatás szempontjából lehet ez információ. Ritka, de van olyan pozíció, amihez általában ez érdekes lehet, egy példát azért kiemelnék: ha valaki olyan termékkel, szolgáltatással foglalkozik, melynek ő is potenciális célcsoportja, ez előnyt jelenthet. Nyilván egy babaáruházban előadónak szívesebben alkalmaznak gyermekes szülőket, hiszen praktikus tanácsokkal segíthetnek, jobban megérthetik a vásárlók igényeit, a gyakorlatban is láthatják a termékek hasznát, jobban tudnak ezáltal érvelni is.

Egy-egy magánéleti krízis bizonyára mindenkit megvisel, de kimondottan figyeljünk arra, ha interjún vagyunk, ez ne kerüljön szóba. Az interjúztató nem gyógytatópap, ne őt használjuk arra, hogy kiöntsük a szívünket. Ha elsírjuk magunkat, ha elesettek vagyunk, ha láthatóan enerváltnak mutatkozunk, ez mind az érzelmi labilitás számlájára írható és negatívan befolyásolja az eredményt. Természetesen nem kell ilyenkor sem fülig érő szájjal érkezni, de igyekezzünk a problémákat a cég falain kívül hagyni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr702893939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása