Versenyképes fizetés, juttatási csomag - avagy a pénz beszél

2011/04/24. - írta: Álomállás

Munkahely-váltás vagy álláskeresés során minden esetben mérlegelünk, mennyit érünk a munkaerő-piacon. A fizetésünk ezt fogja tükrözni, de valójában nem csak ez számít. Nagyon fontos dolog, hogy számszerűsítsünk egyéb tényezőket is:

  • ha céges autó van, milyen mértékben használhatom magáncélra?
  • ha céges telefon van, milyen mértékben kell térítenem?
  • ha a jutalék vagy bónusz jár nekem, mennyire elérhető célokat kapok, általában mekkora kifizetést érek el?
  • milyen egyéb juttatások (pl. biztosítás) jár nekem?
  • van-e kedvezményes vásárlási lehetőségem a cég termékeiből, szolgáltatásaiból?
  • vannak-e egyéb kedvezmények, melyeket a cég dolgozójaként kapok?

Sorolhatnám még, de azt javaslom, mindenki a saját esetét elemezze végig, és ezek fényében hozzon döntést. Tény, hogy a hitelek törlesztésénél a céges életbiztosítás keveset számít, viszont mindenki más élethelyzetben van, más juttatások lesznek számára vonzóak. Ezt segíti egyre nagyobb arányban például a választható juttatási csomag, a cafeteria.

Free Stock Photo: 3D illustration of people shaking hands while standing on other shoulders.

Hogy mit jelent a versenyképes fizetés? Erre gyakran csak álláskeresés során derül fény, amikor egyértelmű visszajelzést kaphatunk arról, jelenlegi csomagunk alatt, környékén vagy felett tudunk egy másik vállalatnál keresni. A jelenlegi magyar gyakorlat szerint a vállalatok többsége titkos adatként kezeli az egyéni fizetéseket, így az álláshirdetésekből sem tudunk könnyen tájékozódni. A fejvadászok, a közvetítők viszont sokszor segíthetnek, hiszen nekik sem érdekük, hogy fizetési igényünk miatt essünk ki egy-egy pályázaton.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr892848548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása