Van-e esetleg kérdése a megpályázott pozícióval kapcsolatban?

2012/04/08. - írta: Álomállás

Igen, eljutottál az interjúra. Lenyűgöző a cég, pont jó helyen van az iroda, kedvesek a munkatársak, láthatóan jó a légkör. Az interjúztató rengeteget mesél, karrierlehetőségeket vázol, rugalmas munkaidőről beszél. És a végén megkérdezi: van-e még kérdésed?

Legyen. Mindig legyen legalább néhány kérdésed. Több dolog miatt is fontos ez:

  • Kíváncsiság: az érdeklődő pályázó általában jobb színben tűnik fel. Sok vezető kifejezetten azt szeretné, ha a jelölt számára a cég álommunkahely lenne. Bár én ebben inkább egy rajongást látok, ami nem feltétlen jó, egy biztos: a csillogó szemek lelkesedést jelentenek, ami fontos motivációs többletet adhat.
  • Tisztázás: amit nem értettünk pontosan, kérdezzünk rá. Például említették a rugalmas munkaidőt, de pontosan milyen keretekben működik? Haza lehet vinni a laptopot és még otthonról dolgozni? Vagy csak a várható túlórákra akartak finoman célozni így?
  • Értékek: érdemes összegyűjteni a magunk számára, mi az a négy-öt legfontosabb tényező a munkában, ami alapján választunk. Fejben az interjú során elkezdhetjük kipipálni őket, de maradhat még kérdőjel. Például számunkra fontos, kínál-e középtávon vezetői karriert a pozíció. Ha erre nem kaptunk eddig választ, kérdezzünk.
    Vagy tudjuk, hogy olyan munkakörnyezetet keresünk, ahol férfiak és nők nagyjából egyenlő arányban vannak, mert van már tapasztalatunk a szélsőségekkel és egyik sem volt jó. Ugyanez lehet életkorok tekintetében is. Kérdezzünk rá, milyen a csapat, kikkel leszünk egy légtérben. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr134371854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása