Mitől leszek különleges?

2011/04/15. - írta: Álomállás

Sok pályakezdő (és tapasztalt szakember is) munkát keres, nagyon szeretne dolgozni, végzettsége van, nyelvtudása rendben és minden, ami kell. Mégsem jelentkeznek nála a fejvadászok, nem reagálnak álláspályázataira, sikertelenül keresgél már jó ideje. Ennek nyilvánvalóan több oka lehet, most mégis egyetlen szemszögből nézném a helyzetét.

A fő kérdés az, mitől lesz ő különlegesen értékes a munkáltató számára. Ezt angolul "unique value proposition"-nek is szokták hívni, nem kell különösen bonyolult dolgokra gondolni. Lehet ez egy "egzotikus", ritka nyelv ismerete. Lehet speciális szakismeret adott területen. Gyakran kell valamivel kiemelkedni a tömegből, rátalálni rejtett tartalékokra, amit mozgósíthatok a sikeres álláskeresés érdekében. Érdemes önelemzést tartani, akár listát írni saját erősségeinkről és összevetni az álláshirdetésben megfogalmazott és az interjún elhangzott elvárásokkal. Lejárt az az időszak, amikor a "papírhalmozásból" jól meg lehet élni - olyan képzéseket válasszunk, melyek egyértelműen javunkat szolgálják, versenyelőnyt biztosítanak a több pályázóval szemben és megtérülő befektetések lesznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr582829151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása