Elérhetőségek / Önéletrajz

2011/04/08. - írta: Álomállás

A mobiltelefonszám, e-mail és postacím (levelezési cím) kötelező. Érdemes egyéb telefonszámokat is megadni, viszont feltétlenül fel kell tüntetni, ha adott számon például hangpostafiók üzemel, vagy csak meghatározott idõben (pl. munkaidőben) vagy elérhető.

E-mailcím esetén válasszunk olyan postafiókot, amit gyakran nézünk. Akár az álláskeresés céljára külön létrehozhatunk egyet, így pontosan nyomonkövethető, kivel és mit leveleztünk. Fontos, hogy ne cicumicu@freemail.hu vagy deathmetalfan@citromail.hu legyen ez, mert komolytalannak tűnhet. Céges emailcímet inkább azért ne válasszunk, mert furcsának tűnhet, mintha a cégünk tudomásával keresnénk állást, ráadásul a legtöbb cég szabályzatban tiltja a magánhasználatot - az álláskeresés pedig az.

A postacím azért fontos, ha levelet akar küldeni a pályázat kiírója, tudjon hol értesíteni minket, bár ez lassan kikopik, inkább az email szolgálja az írásbeli kapcsolattartást. Nem fontos, hogy bejelentett lakcím legyen, de mondjuk egy koleszt ne adjunk meg, hiszen az biztosan ideiglenes. Irányítószámot ne feledjük!

Sokszor felmerül, hogy például egy vidéki lakcím mennyire hátrány. Budapest környékén ez szerintem nem szempont, bár nyilván rá fognak kérdezni, hogy ha te Vácon laksz, hogy fogsz Törökbálintra időben beérni - erre készülj fel. Ha szüleid vidéken laknak, de te Budapesten laksz albérletben, nem kell a vidéki címedet megadni. Ami fontos, hogy a munkaadó lássa, időben tudsz érkezni a munkahelyedre és ezt nem 2-3 órás utazással tervezed kivitelezni.

Zárójelben megjelölhető a közeljövőben tervezett külföldi távollét is, mert ez nyilvánvalóan befolyásolhatja az interjúk vagy a munkábaállás időpontját (pl. Június 14-28. között külföldön tartózkodom), de erre kitérhetsz a kísérõlevélben is. Ilyen esetben érdemes lehet más alternatívát megjelölni (pl. emaileket közben naponta olvasom), hogy tudjon az interjúztató kapcsolatot létesíteni veled.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr22797198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása