HVG állásbörze, első nap: pályakezdők

2011/03/24. - írta: Álomállás

Remek első napon vagyunk túl, látogatói és kiállítói oldalról egyaránt. Rég gyűlt össze ennyi állásajánlat egy helyen, egy időben. Valahogy mindig izgalmasnak és pezsgőnek érzem ezeket a rendezvényeket, pedig komoly a tét, állást keresünk és kínálunk.

Egy gondolatot szeretnék megosztani ennek kapcsán. Egyrészt a pályakezdők még mindig nagy segítségre szorulnak abban, milyen területen és milyen karriert képzelnek el. Támogatásra, információra szorulnak - holott ezek már rengeteg helyen elérhetőek. Nem hiszem, hogy a családtól kellene elvárni ezt, hiszen hatalmas változások vannak a munkában azóta, hogy szüleink állást kerestek vagy pályát választottak. A probléma gyökere többszörös: nagyobb önismeretre lenne szükségük, az iskoláknak fontos lenne orientálni őket, felkészíteni arra, hogy az adott diplomával mit érhetnek el, illetve lényeges lenne saját kezükbe venni a sorsukat. Nem akarok felnőni, még a szüleimmel lakom, még tanulok - na de 28 évesen??

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr272768918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása