Ha elkísér minket valaki az interjúra...

2011/07/05. - írta: Álomállás

Gyakran előfordul, hogy valakit elkísér egy családtag, ismerős interjúra. Vagy ő fuvarozza, vagy segít megtalálni a helyet, esetleg csak épp ráér, bármilyen ok felmerülhet. Pályakezdőknél többször előfordul, hogy a szülő is csatlakozik gyermekéhez. Volt olyan anyuka is, aki kifejezetten megkérdezte, nem gond-e, ha ő is résztvesz gyermeke meghallgatásán. Csak azt nem gondolta végig, hogy a gyermek felelősségvállalásáról és önállóságáról milyen képet alkot ezzel.

Free Stock Photo: Vintage illustration of a mother talking to her daughter.

Egyáltalán nem gond, ha kísérőnk van az interjú helyszínére, sőt, sokaknak segít a támogatás. Mégis inkább azt javaslom, az irodától két sarokra hagyjuk őt, üljön be addig egy kávéra, sétáljon egyet, vagy bármi más. Fura, ha addig a recepciónál üldögél, végtére is nem egy váróterem. Nem baj, ha az interjúztató látja őt, vagy találkozik vele, de az aggódásnak és a féltésnek is van határa. Igen, lehetnek kínos, nehéz vagy zavaró helyzetek egy interjún, de később a munka során is.

Itt kell még egy dologra kitérnem, általában szintén szülők szokták elkövetni: ne keressünk állást másnak. Természetesen nem arra gondolok, hogy például valaki emailben elküldi az anyagunkat egy hirdetésre, de telefonban vagy személyesen elég fura helyzetet teremt, hogy "nem magamnak keresek, hanem a fiamnak/lányomnak/vejemnek/unokámnak/stb.". Előfordult már az is, hogy a lelkes édesanya fiát felhívva kiderült, gyermekének esze ágában sincsen váltani, de anya szerint rossz hatással van az a munkahely rá. Ha másnak keresünk, könnyen vetődik fel a kérdés, hogy még annyi energiát sem szán az illető a keresésre, hogy ő maga intézze dolgait? Lehetnek akadályok, fizikaiak, például egy betegség, ezek más helyzetek.

Vállaljuk a felelősséget, intézzük dolgainkat önállóan, hozzunk döntéseket - aztán konzultálhatunk telefonon vagy otthon családunkkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr563036305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása