Kigombolt blúz az interjún - előny vagy hátrány?

2011/06/13. - írta: Álomállás

Sok hölgy érkezik az interjúra kihívó ruhában. Nem, jelen sorok írója sem prűd, de a mély dekoltázs, a miniszoknya vagy épp a melltartó hiánya egyaránt túlzás lehet. A nyári hónapokban is lehet lazábban öltözni, nem muszáj nyakig begombolt kosztümben megjelenni, de azért nem a strandra érkezünk. A kihívó ruha részben azt üzeni, hogy ilyen módon is szeretném az interjúztató szimpátiáját megnyerni, figyelmét felkelteni, általában visszatetszést kelt. 

Free Stock Photo: A beautiful woman posing on a sheep skin rug.

Hozzá kell tennem, hogy igen, valóban vannak még olyan vezetők, olyan főnökök, akiknek fontos, hogy az asszisztensük dekoratívan nézzen ki. Ők azok, akik már az önéletrajz válogatás során is megnézik a fényképeket, az életkort, stb. Nem minden helyen tilos a főnök-beosztott viszony, van, ahol cinkos hallgatás övezi, hogy a főnök bezzeg a titkárnővel kavar. Sőt, egyes pozíciókban emiatt forognak gyakran a hölgyek, a "friss hús" mindig jobb. Ilyen esetekben valóban előnyös lejjebb gombolni a blúzt, mégis mindenki maga döntse el: megéri-e.

A pozíciók többségében a külső megjelenés nem fontos. Nyilván a szimpátia befolyásoló tényező szinte minden esetben, de az ápoltság, a korrekt üzleti öltözet elegendőek a fő benyomáshoz. Ha valaki csinos, nem kell csadorban mennie, de munkahelyre inkább a visszafogott öltözködés javasolt. Elkerülhet ezzel sok kínos szituációt, a pletykák úgyis megindulnak, hogy biztos a külseje miatt vették fel, vagy már viszonya van adott főnökkel, így többet kell bizonyítania valós értékeit, jobban kell mutatni, miért "érdemelte meg" a munkakört.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr972981545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása