Miskolci Állásbörze

2011/04/07. - írta: Álomállás

A vidéki állásbörzék hangulata más. A látogatók udvariasabbak, néha félénkebbek, de egyúttal érdeklődőek. A miskolci börzén tavaly indítottak egy elkülönített részt a szakmai gyakorlatok számára, idén nagyjából 5 cég szerepelt, tavaly sem volt igazán jelentősége. A vállalatok nem választják szét teljesen a gyakornoki és frissdiplomás lehetőségeket, nem látom értelmét a külön asztalok felállításának.

Az Electrolux a megnyitó során az Egyetem által valamilyen díjban részesült, amit idén alapítottak vállalatok részére. Szívesen írnék erről többet, de a beszédből nem volt világos, mi a célja, mit jutalmaztak. Félreértés ne legyen, gratulálok nekik, csak a kommunikációt éreztem hiányosnak.

Nagyon pozitív volt, hogy a látogatók rugalmasan közelítették meg, hol szeretnének munkát vállalni. A közhiedelemmel ellentétben mintha erősödne a mobilitás, bár még mindig sokan részesítik előnyben a saját régiójukat, egyre többen hajlandóak más megyékben is dolgozni. Érdekes, hogy különösen azok hajlandóak erre, akik más régióban tanulnak, mint ahol eredetileg lakóhelyük van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr332805727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása