Video CV - menő vagy ciki?

2012/03/28. - írta: Álomállás

Nemrég láttam egy pályázatot, ami videó CV-t tartalmazott. Újdonság ez még számomra is, így kíváncsian megnyitottam. Illetve megnyitottam volna, mert a fájl nagy mérete miatt lefagyott a gép...

Aztán sikerült megnyitni, de csalódás ért. A pályázó egy kamerába mondva bedarált egyfajta motivációs levelet, amit néhány, általa jónak ítélt képpel illusztrált. Sajnos nem volt sem meggyőző, sem túl profi. Az jutott eszembe, mintha valaki most, 2012-ben írógéppel írna egy önéletrajzot, néhány polaroid fényképet mellétenne és egy borítékban beküldené...

Nem rossz ötlet amúgy a videó CV önmagában, bár nem tartom valószínűnek, hogy elterjedne: előbb fog elterjedni a videó interjú vagy videó telefon, hiszen ott kétirányú kommunikáció lehetséges. Mégis, aki meggyőző személyiség, aki fontos, hogy jó benyomást tegyen másokra, például értékesítő szeretne lenni, ott előnyös lehet egy ilyen belépő. Hiszen vannak olyan munkakörök, olyan állások, ahol nem az iskolák vagy akár nem a korábbi tapasztalatok számítanak. Aki pénzügyi elemző vagy értékesítési adminisztrátor szeretne lenni, nem ezzel fog érvényesülni: előbbi inkább a számolási-elemzési képességeivel, utóbbi Excel tudásával kerülhet a többiek elé.

Ha viszont már az álláshirdetésben is többször hivatkoznak a kommunikációs készségekre, fellépésre vagy megjelenésre, akkor érdemes mérlegelni. Vigyázz azonban, hiszen pont újszerűsége miatt a visszájára is elsülhet a dolog, egy viszont biztos: kitűnhetsz vele a többiek közül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr24346841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása