Milyen legyek az interjún?

2011/05/24. - írta: Álomállás

Rengeteg helyen lehet az interjún való viselkedéshez hasznos tanácsokat olvasni, komplett könyveket töltenek meg a témával, mégis úgy gondolom, az interjú sikere néhány alapvető dolgon múlik. A pontosság, a megfelelő öltözet, a tiszta, érthető beszéd – ezek olyan alapelemek, amelyekkel a sikerre esélyes pályázó biztosan rendelkezik. Nem kell egy órával korábban érkezni, nem kell a legutolsó divat szerint öltözni, nem kell több tucat kommunikációs tréningen résztvenni.

Free Stock Photo: A beautiful woman in a business suit sitting in a chair isolated on a white background.

Pályakezdőként sem gond, ha valaki elkísér minket, de az aggódó hozzátartozót vagy párunkat hagyjuk inkább a sarki kávézóban vagy az autóban - különben úgy tűnhet, képtelenek vagyunk saját döntéseket hozni vagy tájékozódni. Készüljünk fel - keressük meg térképen, hova megyünk, nézzünk utána a cégnek, nagyjából mivel foglalkozik, stb. Nyilván bemagolni nem kell, de ne az interjún kérdezzük meg, hogy mit is gyártanak?

Végül, de nem utolsósorban, tisztázzuk magunkban azt is, mi mit várunk el a cégtől. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de vegyük sorba, mi döntési szempont számunkra, ha őket választjuk. Ennek érdekében készíthetünk rövid jegyzetet is, illetve az interjú során elhangzottakat mi is felírhatjuk. Ezt követően pedig kérdezhetünk mi is, hiszen fontos, hogy pontos képet kapjunk, mi is vár ránk a jövőben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr162924635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása