Egyetemek, főiskolák - feketelistán?

2011/04/22. - írta: Álomállás

Sokan érdeklődnek, hogy csak úgy, áruljuk már el, van-e nálunk feketelista vagy csak és kizárólag egyetlen iskolából veszünk fel pályakezdőket. Láttam már olyan céget, ahol ezt a gyakorlatot követik, mégis úgy gondolom, hibát vétenek. Tény, hogy nagy különbségek vannak jelenleg a felsőoktatási intézmények között, rengeteg összehasonlító tényadat áll már rendelkezésre, hol végeznek minőségi oktatást.

Free Stock Photo: 3D bar graph meeting.

Ezzel együtt, az egyetemek, főiskolák még mindig más kompetenciákat erősítenek, más képességeket adnak, mint amire a munkaerőpiacon valóban szükség lenne. Pár éve elindult egyfajta párbeszéd, a folyamat javul, de még mindig mások a pályakezdő kiemelkedő tulajdonságai, mint az elvárások. Pont ezen tényezők miatt hibás az a megközelítés, hogy iskolák alapján kellene válogatni a frissdiplomások között.

Prezentációs készség, önbizalom, nyelvtudás, szakmai alázat, lényeges információk kiszűrése - csak néhány példa arra, mik a legfontosabbak. Erre utalhat az egyetem vagy főiskola, mint meghatározó közeg, mégis az egyéni adottságokon múlik, mit sajátít el a diák. Nem hinném, hogy amiatt kellene megítélni, mert anno bármilyen oknál fogva adott felsőoktatási intézmény mellett döntött...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr122843403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása