Nyelvtudás / Önéletrajz

2011/04/16. - írta: Álomállás

Az önéletrajzban valós nyelvtudásod szintjét add meg, hiszen a kiválasztást végzõ szakemberek az állásinterjún mindenképpen meggyőződnek erről. A két leggyakoribb téma a hobbik, illetve szabadidő eltöltése, illetve önmagad bemutatása, ezekből érdemes készülni.
Free Stock Photo: A young businessman giving an ok signal.

* Nem elegendő, ha csak a tanult idegen nyelv nevét írod be.
* A ''társalgási'' alapfokú, a ''tárgyalási'' felsõfokú vizsgaszintnek felel meg (bár ezt sokan sokféleképpen értelmezik).
* Írd be a megszerzett nyelvvizsga fajtáját, fokát, illetve hogy melyik évben szerezted meg.
* Csak abban az esetben jelezd, melyik az erõs oldalad, ha az írásban és szóban nagy a különbség, egyébként felesleges részletezni. Kifejezetten felesleges a közismert Europass formátum részletezése (szövegértés, olvasás, írás, társalgás, stb.).
* Ha régen használtad a nyelvet, jelöld passzívként.

Egy statisztika szerint a pályakezdők kis százaléka beszél két vagy három nyelven felsőfokú szinten - ha esetleg ebbe a csoportba tartozol, ezt mindenképpen emeld ki az önéletrajzodban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomallas.blog.hu/api/trackback/id/tr52829218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása